A román és magyar gyártók számára egyaránt fontos: Azok, akik biocid termékeket és védőfelszereléseket akarnak gyártani, a szükséges engedélyeket a védelmi minisztérium által elfogadott katonai struktúráktól szerezhetik be

A koronavirus leküzdéséhez szükséges egészségügyi védőfelszerelések csakis a védelmi minisztérium által elfogadott katonai struktúrák jóváhagyásával gyárthatóak, közölte Facebook-oldalán Virgil Popescu gazdasági, energiaügyi és vállalkozásokért felelős miniszter.

„Nagyon sok üzenet érkezett azoktól, akik az ismeretlen ellenség leküzdéséhez szükséges egészségügyi védőfelszereléseket szeretnének gyártani. A bürokrácia leszoritása érdekében a 4. számú Katonai Rendelet 10. cikkelye  előirányozza: A sürgösségi helyzet időszakában felhatalmazzák a Katonai-Orvosi Tudományos Kutatóközpontot, a Védelmi és Ökológiai Tudományos Kutatóközpontot, CBRN1, a Katonai Technikai-technológiai Ügynökséget és a „Cantacuzino” Katonai-Orvosi Kutató-fejlesztő Országos Intézményt egészségügyi anyagok és felszerelések jóváhagyására/engedélyezésére, amelyek nélkülözhetetlenek a SARS-CoV-2 virus-fertőzések megelőzésében és a virus terjedésének megakadályozásában, valamint a fertőzések kezelésében, illetve a biocid termekek forgalmazásának engedélyezésére”, jegyezte meg a miniszter.

A Katonai-Orvosi Tudományos Kutatóközpontot és a Védelmi és Ökológiai Tudományos Kutatóközpontot, CBRN1 a kérvények fogadásával a dokumentációk elemzésével, és a védőfelszerelések és anyagok tesztelésével kapcsolatos jelentések kibocsátásával bizták meg, mig az orvosi berendezésekért a Katonai-Orvosi Tudományos Kutatóközpont felel. A biocid termékek engedélyezése pedig a „Cantacuzino” Katonai-Orvosi Kutató-fejlesztő Országos Intézményre és a CBRN Védelmi és Ökológiai Tudományos Kutatóközpontra hárul.

Az engedély kibocsátása céljából kedvezően véleményezett dossziék elbirálásával a Katonai-orvosi Tutomáynos Kutatóközpontot bizták meg.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Székely Dénes

Foto: fabricatinromania.info

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.