0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Az utóbbi időben jelentősen megugrott az Egyesült Államok határáról visszafordított magyar állampolgárok száma – erről nemrég Kumin Ferenc New York-i főkonzul beszélt a Kossuth rádió egyik műsorában.  E tény annál inkább nagyobb fontossággal bir, hiszen a sajtó nem is olyan rég arról irt, hogy a magyar állampolgárságot igénylők közül többnek az a célja, hogy Amerikába utazzon, illetve munkát vállaljon. Az Egyesült Államokba tartó légi járatok utasainak szigorúbb biztonsági ellenőrzésére vonatkozó intézkedéseket jelentett be szerdán John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter.

Kumin Ferenc hangsúlyozta: a határőr dönti el, hogy az, aki turistaként érkezik az országba, beléphet, vagy fennáll annak gyanúja, hogy valójában illegálisan munkát akar vállalni.

Mint mondta, a legális amerikai munkavállaláshoz szükséges iratok megszerzése akár évekig eltartó, “hihetetlenül bonyolult” procedúra, ugyanakkor sok – szervezett bűnözői körök által megtévesztett – ember abban a tudatban kel útra, hogy teljesen szabályosan dolgozhat a tengerentúlon, így kiszolgáltatott helyzetbe kerül.

Fokozódó ellenőrzés várja a reptereken az Egyesült Államokba utazókat

Tisztségviselők szerint a nagyobb biztonsági ellenőrzés következtében nem kellene kiterjeszteni azt az egyelőre szűk körű tilalmat, amely a laptopok, tabletek és más nagyobb elektronikai berendezések utaskabinba vitelére vonatkozik.

John Kelly kijelentette, minderre azért van szükség, mert terroristacsoportok újult erővel igyekeznek kárt okozni a légi közlekedésnek.

Az amerikai illetékesek a Reuters hírügynökségnek elmondták, hogy meg fogják követelni e készülékek és az utasok fokozott átvilágítását, valamint robbanóanyagokra összpontosító átvizsgálását a világ 105 országának 280 repülőteréről naponta az Egyesült Államokba érkező valamennyi, mintegy kétezer légi járat esetében.

Forrás: Magyar Hirlap

Foto: Kanadai Magyar Hirlap

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.