0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ákos Hadházy országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hogyan valósul meg a Magyar Falu Program Magyarországon, és a tapasztaltak alátámasztására néhány fotót is közölt bejegyzésében, megjegyezve: „Magyar falu program, 21. század, jólvanazúgy…Mert Magyarország előre megy, nem hátra, ugye”.

Hadházy egy településen a gyalogosok számára kiépített járdára hívja fel a figyelmet, amelyről nem tudni pontosan, hogy mi akar lenni. A Csongrád-Csanád vármegye Szegedi járásában található Klárafalva község Kossuth utcájáról van szó.

A független képviselő egyben hozzáfűzi: A kommentekből ítélve az nem egyértelmű, hogy a sajátos megoldású új „járda“ valóban járda akar lenni, vagy esetleg egy fedett vízelvezető árok (vízelnyelő rácsok nélkül). Ezzel együtt: szép.

A Magyar Falu Programot 2018-ban hirdette meg a Kormány annak érdekében, hogy erősítse a falvak népességmegtartó erejét, segítse a helyi közösségeket és kényelmesebbé tegye a vidéki életet. A program végrehajtása 2019-ben kezdődött.

Hadházy Ákos a jelek és Facebook-posztok szerint most annak nézett utána, hogy mégis mire költötték az elmúlt öt évben az államtól kapott támogatásokat a nyertesek.

Másrészt, Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, 2021 májusában, a Portfolio-nak így nyílatkozott: „A harmadik éve tartó Magyar Falu Program eddig tisztán hazai forrásból gazdálkodó 600 milliárd forintos költségvetése most először európai uniós forrásokkal is kiegészül.

Amint a Telex.hu portál ez év január végén közölt írásában megjegyzi, a Magyar Falu Program keretében az állam 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat, és ahogy az egy korábbi, átfogóbb Index-cikkben is szerepel, ezekből a pénzekből többek között fideszesek, független polgármesterek, exállamtitkárok és miniszteri rokonak kaptak.

Szerkesztette: Székely Dénes

Foto: Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.