0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Eduárd Novák ifjúsági és sportminiszter védelmébe vette Marius Șumudică edzőt.

Erman Toroglu, a török Aspor tévécsatorna egyik műsorvezetője „cigánynak” nevezte a román edzőt” egy heves szóváltás közepette, amely a török SuperLig hétvégi fordulója után keletkezett egy  szerződéshosszabbításról folytatott megbeszélés alatt a Gaziantep FK vezetősége és a csapatot irányító Marius Șumudică között.

Marius Șumudică megsértése után két napra Eduárd Novák ifjúsági és sportminiszter elitélte e rasszista hangú kijelentést és Toroglutól azt kérte, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot elfogadhatatlan magatartása miatt.

„A román sajtóban nagy visszhangot kapott incidenssel kapcsolatosan sportminiszter, de sportoló minőségemben is határozottan kijelentem, hogy e területen az egyenlőség elvének kell érvényesülnie, olyan területnek kell lennie, ahol mindenki a közös értékekre és kölcsönös megértésen alapuló konstruktiv dialógust folytat. Nekünk, valamennyiünknek, akik része vagyunk e világnak nem szabad lemondanunk a gyűlöletre, a rasszizmusra és diszkriminációra épülő diszkurzust elitélő magatartásról. Erman Toroglu által Marius Șumudică edzővel szemben tanusitott rasszista magatartás elfogadhatatlan és megengedhetetlen. Annál is inkább érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a román sportolók az idők során jelentősen hozzájárultak – elsősorban a labdarúgás területén – a török sport felemelkedéséhez. Elég csak Mircea Lucescu és Gheorghe Hagi nevét említeni, akiket valósággal bálványként imádnak a török szurkolók. Úgy gondolom, hogy e sikertelen helyzet rendezéséért a török műsorvezetőnek első lépésként nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie, ezáltal is jelét adva annak, hogy sajnálja a román edző megsértését” , irta egyik közösségi portálon Eduárd Novák sportminiszter.

Forrás: realitateasportiva.net

Forditotta: Székely Dénes

Foto:maszol.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.