0 0
Read Time:48 Second

A hollywoodi színésznő családokkal beszélgetett a Domiz-táborban, ahol mintegy 33 siriai menekült él. Látogatásával az volt a célja, hogy felhívja a világ figyelmét a helyzetükre, és nagyobb támogatást szerezzen számukra.

Angelina Jolie ENSZ-különmegbizott ezt megelőzően Észak-Irak legnagyobb városában, Moszulban járt, amelyet az iraki erők tavaly foglaltak vissza az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettől. Ott is családokkal beszélt, és az UNHCR által rendelkezésre bocsátott fotók és videofelvétel tanúsága szerint sétát tett a város nyugati részében, a romos házak között.

„Amióta az ENSZ-nél dolgozok, nem jártam még olyan súlyos károkat szenvedett helyen, mint Moszul. Itt az emberek mindent elveszítettek, nyomorognak. Nem jutnak gyógyszerhez, kevesek jutnak vezetékes vízhez, alapvető szükségleti cikkekhez. Arra kérem a nemzetközi közösséget, ne felejtse el Moszult, és folytatódjanak az erőfeszítések újjáépítésére!” – mondta az UNHCR közleménye szerint.

Angelina Jolie 2001 óta dolgozik az ENSZ-szervezetnél, most ötödször jár Irakban, volt már Kenyában és Kambodzsában. Menekülttáborokat látogatott meg ezeken a helyeken.

Forrás: hirado.hu

Foto: Vaol

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.