0 0
Read Time:55 Second

Az Európai Bizottság illetékes igazgatósága írásban kér tájékoztatást a magyar kormánytól bizonyos törvényi előírásokról, amelyek megítélése szerint szembemennek az EU költségvetésének védelmét szolgáló rendelettel – írja a Népszava.

A lap szerint az „adminisztrációs levelet” péntek este küldték el a magyar hatóságoknak, amely határozott jelzés arról, hogy a brüsszeli testületnek komoly aggodalmai vannak az uniós pénzek szabálytalan felhasználásával és ezzel összefüggésben a magas szintű korrupció büntetlenségével kapcsolatban.

A hatóságoknak nyolc hetük van válaszolni a felvetetett aggályokra és kérdésekre. Ha a válasz nem elégíti ki az elvárásokat, akkor Magyarország lehet az egyik első tagállam, amellyel szemben bevetik az EU pénzügyi érdekeit a korrupt kormányokkal szemben védelmező közösségi rendelkezéseket. A 6-8 hónapig tartó eljárás az uniós támogatások felfüggesztésével végződhet.

Az EU27-ek közül Magyarország mellett csak Lengyelország kapott tájékoztatást kérő levelet. Továbbításukat személyesen Urusla von der Leyen bizottsági elnök hagyta jóvá.

A bizottsági adminisztráció nem hozta nyilvánosságra, hogy levelében pontosan milyen intézkedéseket és jogszabályokat kifogásol. A rendelet szerint hivatalos eljárás csak akkor indítható egy tagállam ellen, ha hitelt érdemlően lehet bizonyítani, hogy a jogállamiság elveinek megsértése közvetlenül károsítja az EU költségvetését.

Forrás:nepszava.hu

Foto: 24.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.