0 0
Read Time:57 Second

Az orosz hadiipari komplexumot támogató külföldi pénzintézetek a Biden-adminisztráció fekete listájára kerülnek. A Financial Times tájékoztatása szerint Washington arra törekszik, hogy forrás nélkül hagyja Moszkva hadigépezetét.

A pénteken kiadott kormányrendelet lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy szankciókat vezessen be azokkal a pénzintézetekkel szemben, amelyek segítik Oroszországot az ukrajnai harcok folytatásához szükséges felszerelések és egyéb javak biztosításában. A szankcionált bankokat kitiltják az Egyesült Államok pénzügyi rendszeréből.

A háború kirobbanása óta sok nyugati hitelintézet kivonult Oroszországból. De számuk meglehetősen még mindig nagy a helyben maradt bankoknak, amelyek óriási profitot termelnek miután egyre nagyobb piaci részesedést szereztek.

Példa erre az osztrák Raiffeisen Bank International, a legnagyobb tevékenységet folytató nyugati intézmény, amely az idei bevételének több mint felét oroszországi üzletből szerezte.

További hitelezők, amelyek nerm szűntették meg tevékenységüket Oroszországban, az olasz UniCredit és a magyar OTP Bank.

Miközben a nyugati csoportok csökkentették Oroszországgal szembeni kitettségüket, más nemzetközi hitelezők jelentek meg. Igy, Kína az orosz vállalkozások számára különösen fontos finanszírozási forrássá vált.

A bankokat célzó döntés az Egyesült Államok és más országok szélesebb körű erőfeszítésének része, amely az alternatív finanszírozási források felkutatására irányul Ukrajna megsegitéséért.

Forrás: economedia.ro

Forditotta: Székely Dénes

Foto: Ziarul Bursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.