Ázsia népe whisky-be teszi a pénzét

Ázsia hatalmas népessége és bővülő tartalmú pénztárcáik termékeny talajt szolgáltatnak a whisky eladásoknak. Az alapelv egyszerű: ritka, korlátozott kiadású whisky-t vesznek, hogy később magasabb áron adják el őket.

Az ezer legnépszerűbb skót whisky palackok értékét nyomon követő index szerint 61 százalékos növekedés figyelhető meg 2015 január 1. és 2015. szeptember 30. között – mondta Matthew Fergusson-Stewart, a Glenfiddich whisky regionális márka-nagykövete.

„A whiskey nagyon-nagyon stabil a palackban, ha néhány alapvető szabályt betartva gondoskodunk róla. Így akár száz évig is ellehet” – fogalmazott.

„Ha egy nagyon jó palackot kapunk, amely egy bizonyos időben készül el, és amit nem fognak egyhamar újra előállítani, akkor van egy nagyszerű termékünk. Garantált, hogy ennek az üveg whisky-nek az értéke folyamatosan emelkedni fog, ezért aki birtokolja, biztosan nem fog azonnal túladni rajta, mivel később nagyobb hasznot remél” fejtette ki. Ez a folyamat indult el Ázsiában.

„A whisky ázsiai szerelmesei nagyobb befektetési étvágyat mutattak, mint nyugati vetélytársaik, akik többnyire gyűjtők és csak saját személyes készleteiket kívánják bővíteni ahelyett, hogy a szeszesitalt nyereségre cserélnék” – jegyezte meg Mike Soldner, a B28 Whiskey Fund alapítója.

A B28 egy szingapúri székhelyű szervezet, amely pénzt gyűjt be emberektől, hogy aztán whiskybe fektesse. Az alap az első évben 20 százalékos nyereséget ért el, és ebben az évben mintegy 15 százalékos növekedésre számít, mondta Soldner a CNBC-nek.

Forrás: kitekintő.hu

Foto: Kitekintő

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.