0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
index
Forrás: hir.ma

Magyarország elkötelezett az ENSZ munkája iránt, továbbra is fontosnak tartja, hogy annak aktív részese legyen, valamint azt, hogy a tagállamok párbeszédet folytassanak egymással – mondta a világszervezet főtitkárának Bogyay Katalin, Magyarország új állandó ENSZ-képviselője, amikor a napokban New Yorkban átadta a megbízólevelét Ban Ki Munnak.

Az ENSZ-nagykövet hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az emberek számára közérthető nyelvre “lefordítsák”, mit jelentenek a fenntartható fejlődésnek a 2015 utánra érvényes, bonyolult diplomáciai tárgyalásokon megfogalmazott céljai, és miért fontos azok megvalósítása, tájékoztatott a Magyar Televizió hirportálja.

“Meg kell érteni, hogy a következő évtizedekben nekünk is milyen felelősségünk van abban, hogy egy valóban élhető, felelősségteljes világot hagyjunk magunk után” – nyilatkozott telefonon a misszióvezető.

Bogyay Katalain az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: korábban részt vett a Ban Ki Mun által meghirdetett oktatási programban, és ezt a munkát ezután is folytatni fogja.

A nagykövet az ENSZ főtitkárának úgy nyilatkozott, rendkívül fontos személyes vállalásnak tartja a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű emberek – a nők, az anyák, a gyermekek – védelmének felkarolását, amely témakörrel már évek óta foglalkozik. Kitért arra, hogy a Biztonsági Tanács hétfői szakirányú tanácskozásán a magyar felszólalás kiemelte, Magyarországnak milyen kötelezettségei vannak a nemzeti és az etnikai kisebbségekkel szemben, mennyire kell ügyelni a sokszínűségre, a kultúrák sokféleségére és a soknyelvűségre.

Bogyay Katalin úgy fogalmazott, a főtitkár külön örült annak, hogy hazánk női követet küldött az ENSZ-be.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.