0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) nyolcadik táborát az idén augusztus 8 és 12 között a Hargita megyei Borzont településen szervezték meg. A tábor megnyitása után, a második nap nagy hirverést keltettek az interneten megjelent, néhány perces filmek, amelyeken néhány, terepszinű ruhát viselő fiatal látható, amint éleslövészetet tart egy lőtéren.
A román sajtó információi szerint az EMI-tábor társfinanszirozójaként Hargita Megye Tanácsa 8.500 lejjel támogatta a tábor megszervezését.  
A YouTube videómegosztón megjelent kisfilmek felkelették a mi érdeklődésünket is, és bővebb tájékoztatásért, telefon révén, a Hargita megyei tanácselnökhöz, e kérdésben szerintünk a legilletékesebb személyhez fordultunk. Ama érdeklődésünkre, hogy mi a véleménye a borzonti táborral kapcsolatosan az interneten megjelent rövid filmekről,  Borboly Csaba elmondta, hogy nem tud az emlitett kisfilmekről és, hogy “épp most volt a táborban, ahol kellemes és vidám a hangulat”. Ugyanakkor azt ajánlotta, hogy kérdezzük meg a filmek szerzőjét, amivel mi egyetértettünk. Kitartva azonban kérdésünk mellett, humoroan megjegyezte: “A táborban csend van… Nem lő senki…Kellett volna valakinek lőnie?… A YouTube-n sok lövést lehet hallani”. Ez utóbbi kijelentésével érteni engedte, hogy az interneten nagyon sok mindent lehet hallani és látni, de nem minden hiteles.
A nehány perces filmek YouTube-n való megjelenése után röviddel Mircea Duşă belügyminiszter leszögezte, hogy az EMI-táborban nem létezik lőtér és ott senki sem rendelkezik fegyverrel, amint ez az interneten megjelent filmeken látható. (2012 augusztus 18)  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.