0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Csíkszeredába látogatott hétfőn Silvia Pisică, az Országos Statisztikai Hivatal Népszámlálás Koordinációs és Megvalósítási Egyeségének (Unităţii de Coordonare şi Implementare a Recensământului – UCIR) vezetője, hogy személyesen meggyőződjön, milyen stratégiát alkalmaztak a helyi hatóságok a népszámlálás önkitöltési szakaszában, amely a megyét a második, az önkormányzatot pedig országos szinten az első öt helyre vitte, miután négy héttel ezelőtt még az országos átlag alatt voltak, valamint, hogy személyesen fejezze ki elismerését a megyeszékhely, illetve a Hargita megyei népszámlálási részvételi eredményekért.

Az önkitöltési kampányban elért jó eredményekkel kapcsolatban Korodi Attila, Csíkszeredai polgármestere a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta:

„Sikerült jól kommunikálnunk a helyi közösséggel, voltak szociális partnereink, mind gazdasági, mind kulturális vagy egyházi téren, és elmondható, hogy a város lakosságának kétharmada, azaz 66 százaléka végezte el az önkitöltést. Ezt egy figyelemfelkeltő kampány és sok olyan emberrel való nagyon jó együttműködés révén sikerült megvalósítanunk, akik megértették ennek az időszaknak a jelentőségét. Így lettünk az ország egyik legjobban teljesítő megyeszékhelyi önkormányzata”.

Hargita megyében még a megyeszékhelynél is jobban teljesítő települések is vannak. Ilyen például Korond, ahol már le is zárult a népszámlálásnak ez a szakasza. Csíkszentmártonon, Csíkszépvízen és Csíkrákoson pedig 80 százaléknál tart az önkitöltők aránya.

Megjegyzendő, hogy a Lakás- és népesség-összeírás keretében tartott önkitöltési időszaknak május 15-én kellett volna véget érnie, de meghosszabították az Országos Statisztikai Intézet adatbázisába bekerülő adatlapok nagy száma miatt.

Forrás: radiomures.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: stiri.infomures.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.