0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

December 15-én indul a háztartási gépek roncsprogramja – közölte Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető szerint ebben az évben 40 millió lejes költségvetése lesz a programnak, amellyel a cél, hogy régi típusú háztartási eszközeit energiatakarékosakra cserélje a lakosság. A program 2018-as első meghirdetéséhez képest megduplázott büdzsé a becslések szerint 100 ezer utalványra lesz elegendő.

A megvásárolandó eszköz értékének legtöbb felét finanszírozzák a program keretében, és kilencféle háztartási gép vásárlását támogatják. Tavalyhoz képest újdonság, hogy porszívó, ruhaszárító gép, táblagép és laptop is vásárolható ily módon.

A tárcavezető szerint 500 lejes utalvány jár laptop vásárlása esetén, 400 lejes vouchereket adnak mosogatógép, légkondicionáló berendezés (beleértve a hordozhatókat is), hűtőszekrény vagy kombinált hűtőszekrény, televízió és ruhaszárító gép vásárlására, továbbá 300 lej értékű utalványt mosógép és táblagép, illetve 200 lej értékű vouchert porszívó vásárlására.

Fechet elmondta: az érdekelteknek a Környezetvédelmi Alap honlapján kell jelentkezniük a programra, meg kell adniuk személyi adataikat, meg kell jelölniük, hogy milyen háztartási gépet szándékoznak vásárolni, és elektronikus formában kapják meg a vouchert, amelyet 15 napon belül fel kell használniuk, akár szaküzletben, akár online. A vásárló csak azzal a feltétellel juthat hozzá az új háztartási géphez, ha lead egy ugyanolyan régit. E szabály alól csak a ruhaszárító gép és a mosogatógép képez kivételt, ezek helyett bármilyen más háztartási gépet elfogadnak. A laptopok és táblagépek esetében azt tűzték ki célul, hogy kivonják a forgalomból a régi számítógépeket, amelyeket szintén elfogadnak cserére. Egy igénylő több utalványt is kaphat, de mindegyiket más kategóriájú háztartási gép vásárlására kell használnia. Az elektronikus utalványokhoz online pályázattal lehet hozzáférni a www.afm.ro oldalon.

Forrás:maszol.ro

Foto: erdon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.