0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

A román közösség hátrányos megkülönböztetéséért 2000 lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert – számolt be hétfőn a honlapján Dan Tanasă.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője szerint a CNCD a Méltóságért Európában Polgári Szervezet (ADEC) panasza nyomán indított vizsgálatot a székelyföldi elöljáró ellen – közölte az Agerpres. Dan Tanasă kijelentette, hogy Antal Árpádot azért bírságolták meg, mert a magyar nyelv ismeretéhez kötött több, a polgármesteri hivatal által meghirdetett állás betöltését.

A képviselő beszámolója szerint a CNCD megállapította, hogy etnikai diszkrimináció történt, és a 2000 lejes bírság kiszabása mellett arra kötelezte a polgármestert, hogy tegye közzé az intézmény határozatának kivonatát a polgármesteri hivatal honlapján.

A Méltóságért Európában Polgári Társulás (ADEC), melynek elnöke Dan Tanasă, 2021 márciusában arról értesítette a CNCD-t, hogy Antal Árpád  sepsiszentgyörgyi polgármester törvénytelenül magyar nyelvtudástól tette függővé a sepsiszentgyörgyi városházán meghirdetett több tisztség betöltését, ami a magyar nyelvet nem tudó román állampolgárok etnikai diszkriminációját jelenti (a hivatalos adatok szerint a város lakosságának több mint 21%-a nem magyar).

A versenyvizsgát a fő szakmai fokozatú tanácsadói, kezdő szakmai fokozatú tanácsadói és fő szakmai fokozatú asszisztensi állások betöltésére hírdették meg.

„A versenyvizsgát a törvényes előírások megszegése mellett szervezték meg és az ebből adódott következményeket most meg kell szűntetni”, hangsúlyozta Dan Tanasă, akit az Agerpres hírügynökség idéz.

Forrás: szekelyhon.ro

Foto: szekelyhon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.