Egy zárt muszlim város Európa közepén

orase-musulmaneAzt megelőzően, hogy rátérnénk a cimben jelzett témára, megjegyezzük, hogy az október 2-i kvótanépszavazás után (amely érvénytelen volt az alacsony – 50%-nál kevesebb – részvétel miatt) Orbán Viktor miniszterelnök az alaptörvény módositását javasolta, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

A Magyar Hirlap szerint Szijjártó Péter külügyminiszter is megerősitette, hogy a kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el, az Európai Tanács december 20-21-i ülésén ismét napirenden lesz, ezért fontos az alkotmánymódosítás.

Mindezek ellenére, Orbán Viktor miniszterelnök javaslata kedden az Országgyűlésben nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást.

A Magyar Idők kormánypárti napilap internetes oldalát böngészve tudtuk meg, hogy Európában gombamód szaporodnak a zárt muszlim városok. Boszniában létezik a fővárostól nem messze egy olyan városka, ahol csak arabok élhetnek, idegenek be sem tehetik a lábukat – tervek szerint további hasonló fejlesztések várhatóak.

Szarajevótól alig 8 kilométerre épült fel az a településrész Tarcinban, amelyet főként arab üzletemberek és családjaik népesítenek be, írja a francia fr.express.live. Az elsősorban közel-keleti befektetők által létrehozott „enklávé” területén 160 luxusingatlan található, amelyeket átlagban 150 000 eurós áron árusítanak kizárólag kuvaiti érdeklődőknek. A beruházó bejelentette, hogy a duplájára növeli az ingatlanok számát a közeljövőben.

A hirdetés, melyben az az ingatlanokat kínálják hangsúlyozza, hogy Bosznia egy muszlim ország, amelyet Allah gondviselése felügyel – cikket közlő portál itt megemlíti, hogy az ország lakosságának vallási megoszlását tekintve valójában 40 százalék a muszlim, 31 százalék az ortodox és 15 százalék a katolikus vallású lakos.

Külön figyelemreméltó, hogy a zárt településrész gyakorlatilag egy önálló államként funkciónál: az arab a hivatalos nyelv, helyi bosnyák lakos be sem teheti oda a lábát, maximum szerelési és egyéb munkákra jöhetnek, amúgy teljesen kerülik a lakók az érintkezést a külvilággal.

A saját hagyományaikat követik, mind az öltözködés, mind a vallás területén – teszi hozzá az esetről ugyancsak beszámoló Daily Mail. A helyi médiában ugyancsak többször cikkeztek Tarcinról, a bosnyák hivatalnokok általában jogellenesnek tartják azt, hogy egy idegen állam gyakorlatilag hídfő állást épít országukban. A cikkek is arról számolnak be, hogy több ilyen közösség épülhet a jövőben, amelyek mind jobban terjeszkednek. Hasonló „zárt lakóparkot” épített Green Valley néven egy dubaji befektető is a szintén a boszniai főváros közvetlen közelében lévő Vogosca településnél is. Amint írják „az emírségek városa az európai természetben”.

Foto: Hirstart

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.