0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Elhunyt Répás Zsuzsanna, aki 2010 és 2014 között nemzetpolitikai helyettes államtitkár volt – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a közösségi oldalán.

Megemlékező bejegyzésében kiemelte: Magyarország sokat köszönhet Répás Zsuzsannának, mert ő volt az, aki a nemzetpolitikában mérföldkőnek számító 2010-es évet követően, a Nemzetpolitikai Államtitkárság létrejöttének legelső éveiben – majd azt követően is éveken át – szolgálta munkájával az összmagyarság ügyét, a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok erősítését.

Rendkívül sokat tett a mai nemzetpolitika alapjainak megteremtéséért, „számos ma is működő programunk, sikerünk fűződik a nevéhez” – méltatta az államtitkár Répás Zsuzsannát.

Répás Zsuzsanna Budapesten született 1966. július 4-én. 1996-ban belépett a Fideszbe, 1998 és 2002 közt politikai főtanácsadóként dolgozott a Külügyminisztériumban, 2002 és 2010 között a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjánál a külügyi kabinet munkatársa, nemzetpolitikai kabinettitkár volt.

2019 márciusában visszatért a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötelékébe, ahol előbb a nemzetközi szervezetek főosztályának vezetői tisztségét töltötte be, majd 2020 novemberétől nagyköveti rangban Magyarország Duna Bizottság melletti állandó képviselőjeként tevékenykedett, amely feladatkört egészen haláláig ellátta.

Megkapta az erdélyi Kelemen Lajos Műemlékvédelmi Társaság tiszteleti díját (2013), a Szórvány Alapítvány Pro Minoritate díját (2013), a Kincses Kolozsvár Egyesület által alapított Kincses Kolozsvárért díjat (2013), valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Bocskai István-díját (2014) is.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának 2002 óta tagja volt.

Forrás:hirado.hu

Foto: Kronika.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.