Elindult a háztartási gépek roncsprogramja

A háztartási gépek roncsprogramjának második kiadására negyvenmillió lejt, a tavalyi összeg kétszeresét különítette el a kormány. A programra előirányzott összeg csaknem 65% mindössze hat óra leforgása alatt elfogyott. A programra péntek reggeltől lehetett jelentkezni. A környezetvédelmi minisztérium által közzétett útmutató szerint idén mosogatógépet és televíziót is lehet vásárolni a háztartási gépek roncsprogramja keretében.

A roncsautóprogram mintájára kidolgozott kezdeményezés révén az érdekeltek idén is értékutalványra válthatják régi típusú háztartási eszközeiket, és az így kapott vouchert energiatakarékos gépek vásárlására használhatják.

A legtöbb kérést televiziók, fagyasztószekrények és mosógépek, mig a legkevesebbet mosogatógépek és klimaberendezések vásárlására nyújtották be.

A legtöbben Bukarestből, Prahova és Dolj megyékből iratkoztak fel e programban. A kéréseket a jövő szedán birálja el Környezetvédelmi Alap Igazgató Tanácsa és ettől a pillanattól a kérvényezőknek 15 nap áll rendelkezésre az igényelt háztartási cikk megvásárlására.

Forrás: RRA

Traducerea: Péterfy Tünde

Foto:Maszol

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.