0 0
Read Time:53 Second

Harmincöt ezer lejre büntették a belényesi benzinkutat, ahonnan az üzemanyagárakkal kapcsolatos hisztéria elindult, mivel a benzint és a gázolajat 11 lejbe árulta, közölte a napokban Dan Cărbunaru kormányszóvivő.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) összesen több mint 70 benzinkutat ellenőrzött  országszerte, és összesen 370 000 lejes bírságot szabott ki, melyek közül a legnagyobbat, 100 000 lejt, a Románia területén 215 benzinkúttal rendelkező beszállító székhelyén írták ki. A bírság mellett aláírták az ANPC elnökének rendeletét is e beszállító tisztességtelen versenygyakorlatának megszüntetésére.

„Pontosabban, minden alkalommal, amikor az ANPC ilyen határozatot ad ki, a kirótt szankción kivül a korábbi árhoz való visszatérést is jelenti”, tette hozzá Cărbunaru.

Az ellenőrzések során megállapították, hogy a már meglévő, bizonyos eladási értékkel rendelkező készleteket magasabb áron adták el.

Az ANAF és a Versenytanács is megkezdte az ellenőrzéseket.

A pénzügyminiszter arra utasította az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) Általános Csalás Elleni Főosztályát hogy törvényi kötelezettségeinek megfelelően kezdjen nagyszabású akcióba a romániai üzemanyagpiac ellenőrzéséért. E célból több mint 100 csapatot állítottak fel, amelyek a benzinkutakat és a nagykereskedelmi forgalmazókat ellenörzi.

Forrás: digi24.ro

Forditotta: Székelt Dénes

Foto: directmm.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.