0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Peter I.H. Naylor az amerikai csillagjóslás történelmének  érdekes epizódjáról számol be az 1967-ben megjelent „Asztrológia, egy lenyűgöző történelem” című könyvében.

A háborút követő években, az Egyesült Államokban az emberek nagy érdeklődést tanusitottak a csillagjóslás iránt. A fiatalok milliói több kérdésre keresték a választ, például, hogy milyen sors vár rájuk, miért élték túl a háborút és miért pusztultak el  legjobb barátaik, és hogy mit kezdjenek életükkel, milyen irányba lépjenek?

Ez a nagy érdeklődés megdöbbente az FBI-t és a más amerikai titkos szolgálatokat.

Tudni kell, hogy számos amerikai asztrológus a titkos szolgálatok  informátora vagy ügynöke volt. Akárcsak Európában. Walt Disney is az FBI speciális ügynöke volt. Azokban az időkben ez a magatartás a patriotizmus és az amerikai életvitelbe vetett bizalom jele volt. S valószinüleg ma is igy van!

Látva az asztrológia iránti nagy érdeklődést, Edgard Hoovernek, az FBI igazgatójának támadt egy zseniális ötlete: az FBI speciális ügynökeként is működő asztrológusokat arra ösztönözte, hogy a háborúban harcolt, hazatért fiatalokat tanácsolják tanulmányaik folytatására, mi több arra, hogy iratkozzank be egyetemekre. A javaslatot az asztrológusok elfogadták, mivel jónak bizonyult és nem szegte meg elveiket. Igy „divattá” vált ez a módszer, és az FBI-ba „besorozatlan” más asztrológusok is bekapcsolódtak és tovább tanulásra kezdték biztatni a fiatalokat.

1946-ban, New Yorkban és környékén 1.400 asztrológust tartottak nyilván. Az egy órás  konzultáció és a tanácsadás 10 dollárba került, de ennél kevesebbe is, amikor sorban álltak az emberek sorsuk megjósolásáért.

A New York-i asztrológusok arra ösztönözték a fiatalokat, akik konzultálás végett megfordultak náluk, hogy fejezzék be liceúmi tanulmányaikat és szerezzenek felsőoktatási diplomákat. Az asztrológusok szerint ez volt a fiatalok sorsa! 1946-ban három millió fiatal élt Amerikában.

Mi több, az amerikai kormány nemcsak hogy nagy kedvezményekbe részesitette a volt katonákat, akik tovább tanulásra kötelezték el magukat, de képes volt fizetni teljes egészében a tanulmányi költségeket. 1950-ben Amerika büszke volt új nemzedékére, a legnagyszerűbb nemzedékre (Greatest Generation) , amely a tanulás nemzedéke (Learning Generation) lett. Amerika ennek a nemzedéknek köszönheti nagy sikereit, amelyeket műszaki, ipari, gyógyászati, katonai, kulturális és más téren ért el.

Mindez megtörtént Amerikában és e valóság hatásai a mai napig fennmaradtak a történelemben.

Forrás: evz.ro, rubrica Horoscopul lui Dom’ Profesor

Traducerea: Becze Dénes

Foto:Astronet

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.