Interjú Fancsali Ernővel, az EMNP kolozsvári szervezetének elnökével

fancsali_erno_b
Forrás: www.kronika.ro

Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári szervezetének nemrég megválasztott elnöke e hónap első felében Mile Lajos kolozsvári főkonzullal találkozott,

Az EMNP kolozsvári szervezetének elnökét megkérdeztük, hogy Mike Lajos konzul miben segitheti a pártot?

„Nem történik intézményközi együttműködés, hanem csak információcsere, tehát nincs pártámogatásról szó, egyik pártot sem támogatja jobban, mint a másikat. A konzul úr csak informálisan és az ügyek mentén segit, mint amilyen a honositás, valamint a pártok közötti egyensúly és kommunikáció  megteremtése. Arra kértem fel a konzul úrat, hogy próbáljon közvetiteni a romániai magyar pártok között”, magyarázta Fancsali Ernő.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy e találkozó arról tanuskodik-e, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt továbbra is megbizható partnere Budapestnek, ami az erdélyi politikát illeti, leszögezte:

„A konzulátus nem pártpolitikai intézmény és nem is a kormánynak  első számú képviselője. Ami a magyar kormányt illeti, az Erdélyi Magyar Néppárt továbbra is fontos partnere a Fidesznek és, természetesen, a kormánynak. Tehát,  a válaszom: Igen, továbbra is megbizható partner az MPPT”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.