0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Hadházi Ákos független magyar országgyűlési képviselő nemrég egyik közösségi portálon korrupciós vádak egész sorozatát indította el Potápi Árpád János, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikáért felelős államtitkára ellen.

Az országgyűlési képviselő nyilvános nyilatkozata szerint olyan hanganyagok birtokába került, amelyek bizonyítják, hogy a magyar tisztségviselő befolyásolta a Birósági Végrehajtói Kar (MBVK) által 2017-ben kiírt pályázat végeredményét.

Potápi Árpád János reagálása nyomán – aki rágalmazással vádolta meg az országgyűlési képviselőt, és hangsúlyozta, hogy soha nem volt tagja a bírói értékelő bizottságoknak, és nem is ismeri az illetékes bírót – Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen az MBVK munkatársai annak a személynek a nevére hívatkoznak, aki befolyásolta a pályázat eredeti eredményét, nevezetesen Potápi Árpád János államtitkárra.

A hangfelvétel tanúsága szerint a vetélkedő győztesének kezdetben a legmagasabb pontszámot szerző Petrik Bélát hirdették ki, ám Potápi közbelépése után Petrik helyébe egy másik jelölt, Csoboz Elemér került.

A hanganyag arról szól, hogy az intézmény folyosóján megállították a dombóvári jelöltet, Petrik Bélát, aki akkoriban az MBVK szolgálatvezetője volt, és azt mondták neki, fizessen tíz millió forintot, ha azt akarja, hogy garantálják a helyet számára, noha  „becsületesen szerezte meg a legjobb pontszámot a versenyen”.

Az államtitkárt ért súlyos vádaknak nagy teret adott a magyarországi sajtó az áprilisban sorra kerülő parlamenti választásokkal összefüggésben.

Szerkesztette: Székely Dénes

Foto: fecsego.eu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.