Magyarok, románok, romák „Együtt a trikolór alatt” az Európa Nap alkalmából

A székelyudvarhelyi Stúdió Mozi terme adott helyet az Európa Nap alkalmából az „Együtt a trikolór alatt” elnevezéssel szervezett egyedülálló kulturális rendezvénynek, amelyen részt vettek népzenei együttesek és előadók Románia történelmi régióiból, az ország minden tájáról. Román, magyar és roma néptánccsoportok, tökéletes harmóniában, együtt mutatták be műsoraikat, a normalitás üzenete jegyében.

Román, magyar és roma népzenei együttesek és előadók léptek szinpadra a csikszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában is egy rendkivüli műsorral, amelyet a “Nálunk, a románoknál” Egyesület és a Hargita Megyei Prefektus Intézménye szervezett. Az esemény részét képezte a Nagy Egyesülés Centenáriumának szentelt kulturális rendezvénysorozatnak.

Niculina Merceanu, a kulturális esemény szervezője, a “Nálunk, romámoknál” Egyesület elnöke elmondta, hogy “az előadás gondolata az volt, hogy a Nagy Egyesülés centenáriuma évében méginkább kihangsúlyozzuk a nemzeti önazonosság, a hagyományos és kulturális értékek megörzésének fontosságát és hogy átadjuk üzenetünket, amelyben békés egymás melletti élésre ösztönzünk mindenkit”.

Jean-Adrian Andrei, Hargita megye prefektúsa megelégedéssel nyugtázta, hogy az általa vezetett intézmény partnere volt egy olyan “fontos esemény megszervezésének, melynek fő üzenete az egymás melletti élés, a kölcsönös tisztelet és a szellemi értékek tudatositása volt, mely üzenetnek még nagyobb a fontossága most, a Nagy Egyesülés centenáriuma évében”.

Forrás: Agerpres

Forditás: Péterfy Tünde

Foto:gornistul.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.