0 0
Read Time:54 Second

Még legalább fél évig elhalasztják a Velencébe látogató turistákra kivetett díj bevezetését, mivel a város önkormányzata még nem fogadta el teljes egészében az ezzel kapcsolatos szabályozást, jelentette be nemrég Luigi Brugnaro velencei polgármester szóvivője.

Júliusban a városi tisztviselők közölték, hogy a Velencébe utazó turistáknak 2023. január 16-tól már online be kell jelentkeznie, és fizetnie kell a belépéshez. Erre a megoldásra azért kényszerült rá a város, hogy korlátozni tudják a Velencét elárasztó tömeges turizmust.

Az egy napra érkező, tehát Velencében szállást nem foglaló turistáktól beszedett belépődíj a tervek szerint 3 és 10 euró, átszámítva 1200 és 4000 forint között lesz, attól függően, hogy mekkora a város látogatottsága az egyes napokon. Az érkezők számát napi 40-50 ezer főre akarják korlátozni.

A városi tanács még nem fogadta el a szükséges szabályozást, ezért a fizetős belépés kezdetét elnapolják. Az eljárás még legalább fél évet vesz igénybe, mondta a polgármester szóvivője.

A belépődíj bevezetését a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, idén azonban ismét elözönlötték a látogatók Velencét. A turisták száma gyakran messze felülmúlta a belváros 50 ezres lakosságának létszámát.

Forrás: 444.hu

Foto: 444.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.