Menesztik a Hargita megyei prefektust egy elütött medve miatt

Ion Marcel Vela belügyminiszter a Parajd és Szováta között szombat este elgázolt és vasárnap délig az út szélén agonizáló medve helyzetének nem megfelelő kezelése miatt indítványozta Jean-Adrian Andrei prefektus leváltását – derül ki a belügyi közleményből.

„A prefektus a sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság elnökeként nem hozta meg a megfelelő intézkedéseket a probléma hatékony megoldása érdekében, bár a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség időben tájékoztatta az esetről és a sérült állat szenvedéséről”, áll a közleményben.

A belügyi közlemény értelmében további ellenőrzéseket végeznek, hogy megállapítsák, történt-e mulasztás az ügyben a minisztérium valamely központi struktúrája részéről.

Vasárnap reggel korlátozták a forgalmat a Parajd és Szováta közötti országúton, ugyanis a szombat este elgázolt, sérült medve az éjszaka folyamán az úttestre vonszolta magát. Az állatot egy személyautó ütötte el, amelyben hárman utaztak, köztük egy gyerek, aki pánikrohamot kapott. A jármű utasai nem sérültek meg a balesetben.

Forrás:transindex.ro

Foto:uh.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.