Mindenkinek meg volt a maga érve – Csáky Pál: “Nem tiszta lelkiismerettel szavaztam Junckerre”

europarlamentarul Pál Csáky
Csáky Pál európai parlamenti képviselő

Jean-Claude Junckert az Európai Tanács minősített többséggel jelölte az Európai Bizottság elnökének. Mint köztudott, csak ketten nem szavaztak mellette, David Cameron brit és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának európai parlamenti képviselője az InfoRádióban azt mondta, nem hiszi, hogy rontana a szlovákiai magyar párt és a Fidesz közötti kapcsolatokon a Junckerre adott szavazata. “Barátok között is előfordul, hogy bizonyos kérdésekben nem értenek egyet. A Fidesznek, mint ahogy David Cameronnak is megvoltak a maguk érvei, más-más okok miatt nem szavazták meg Juncker úrat. Az érveik nagy részét én is osztom. Úgy gondolom, jobb lett volna egy fiatalabb, dinamikusabb személyiséget állítani az Európai Bizottság élére” – nyilatkozta Csáky Pál hozzátéve, hogy nem tiszta szívvel, nem tiszta lelkiismerettel szavazott Jean-Claude Junckerre.

Az MKP európai parlamenti képviselője hétfőn Strasbourgban egyperces felszólalásban hívta fel a figyelmet az őshonos kisebbségek jogaira. Csáky Pál angolul elmondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unión belül nem szabad a kisebbségekre úgy nézni, mint egy idegen elemre.
“Az őshonos kisebbségek néha akaratuk ellenére vannak kiszolgáltatva a nagypolitikai folyamatoknak, ugyanakkor a nagy nemzetek is példát vehetnének arról, hogy mennyire felül tudnak emelkedni néha ezen a kicsinyes helyzeten, és mennyire komoly szolgálatokat tudnak tenni az európai ügyeknek is” – fogalmazott a képviselő. Csáky Pál felszólalásában kérte az Európai Parlamentet, jobban figyeljen oda a kisebbségek jogaira.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.