0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second
images
Seres Dénes, parlamenti képviselő
Foto: www.udmr.ro

A választási kampány során, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki a november 2-i elnökválasztáson versenybe lendült az államfői tisztségért, Zilahra is ellátogatott.

Arra a kérdésünkre, hogy hogyan fogadta Kelemen Hunort a zilahi lakósság, Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének vezetője elmondta:

„Kelemen Hunort nagy tömeg várta, nem fértünk be a terembe, az emberek kiváncsiak voltak a hozzájuk intézett üzenetére. Kelemen Hunor amúgy kedvelt ember Szilágyságon, többször járt nálunk. Röviden, az üzenete az, volt, hogy össze kell fognunk, meg kell  mutatnunk, hogy létezünk és hogy mi, saját magunk akarjuk épiteni jövőnket, nyilvánvaló partnerségben a román társadalommal, hogy ne létezzen egyetlen tabu téma se, hogy Romániában mindenről lehessen beszélni, még az autonómia-kérdésekről is, hiszen ezek nagyon fontos dolgok a jövőre nézve. Természetesen,  voltak helyi jellegű témák is, mint például az oktatás, kultúra, és az emberek kérdéseket tehettek fel”.

 A partiumi és érmelléki autonómia-tervezetről Seres Dénes képviselő elmondta:

 „Nekünk meg vannak az elképzeléseink, ami a kulturális autonómiát illeti, már nagyon rég letettünk egy törvenytervezetet. A fejlesztési régiókat úgy szeretnénk átalakitani, hogy azok megfeleljenek a magyar kisebbségnek is. Véleményünk szerint, Bihar, Szatmár és Szilágy megyék alkothatnak egy gazdasági fejlesztési régiót, és ha ez a régió bebizonyitja, hogy képes fejlődni, akkor majd közigazgatási szerepet is kaphat, és ezen belül érvényesülne a magyar érdekeltség is”.

 Az interjút készítette: Balázs Magdolna

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.