0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Az Ifjúsági és Sportminisztérium 700 szálláshelyet bocsát az ukrán menekültek rendelkezésére az alárendeltségébe tartozó sportbázisokon, jelentette be pénteken Novák Eduárd miniszter.

„A szaktárca segíti az ukrajnai  menekülteket. Ezekben a háborús időkben 700 szálláshelyet biztosítunk a Sportminisztérium és annak alárendelt intézményei által működtetett sportlétesítményekben. Ezekben a helyiségekben, amelyek békeidőben a sportolókat edzőtáborokban fogadják, az ukrán állampolgárok élettörténetének <otthonává>” válnak. A sportolók egyik értéke az egymássegítés, bárhol, a Sportminisztérium pedig megbízható partnere mindazoknak, akik tudásunkat és erőforrásainkat igénylik tőlünk a történelmet író lépésünkben!”, írta Facebook-oldalán Novák.

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) csütörtökön bejelentette, hogy a az Izvorani-i “Sydney 2000” komplexumban található olimpiai bázison kíván ukrán sportolók segítségére lenni, akik Romániában akarnak felkészülni.

Ugyanakkor a COSR azt javasolta a nemzeti sportszövetségeknek, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak az ukrajnai társszervezetekkel vagy az ország olimpiai csapatainak technikai vezetőivel, hogy továbbítsák mindazoknak, akik Romániába szeretnének edzeni az Izvorani-i „Sydney 2000” olimpiai komplexumban. Az edzéssel, valamint a szállással és étkezéssel kapcsolatos költségeket a Román Olimpiai Fórum állja. Ezenkívül az orvosi ellátást és a koronavirus-teszteket a COSR partnerével együtt, a „Regina Maria egészségügyi hálózattal” fedezi.

Lucian Bode belügyminiszter bejelentése szerint péntek reggelig 172 935 ukrán állampolgár lépett be Romániába, ebből 58 106 maradt hazánk területén és 1 897 kért menedékjogot.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Péterfi Tünde

Foto: agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.