0 0
Read Time:51 Second

Az orosz energiaóriás, a Gazprom, május óta égeti az Európai Unióba irányuló, exportra szánt gázt az orosz-finn határ közelében található portovajai kompresszorállomásán és az azonos nevű LNG-terminálnál, közölte csütörtökön az Unian hírügynökség az Yle finn kiadványra hivatkozva.

A NASA tűzfigyelő rendszerének műholdfelvételei szerint a folyamat május 22-én kezdődött és június 17-e óta minden nap lángokat észleltek a Gazprom portovajai kompresszorállomásán.

Ebben az időszakban a Gazprom csökkentette az Európai Unióba irányuló gáztranzitot, és leállította a vezeték teljes kapacitásának használatát, bár az EU teljes mértékben kifizette a szállításokat.

A Gazprom csaknem háromszorosára – 167 millió köbméter gázról 67 millió köbméterre – csökkentette az Európába irányuló gázszállítást.

Oroszország szerdán közölte, hogy a szankciók miatt nem tudja átvenni a Kanadában megjavított, az Európát orosz gázzal ellátó Északi Áramlat 1 gázvezeték működéséhez elengedhetetlennek tartott Siemens turbinát. Ilyen okokkal próbálja az Orosz Föderáció rávenni az EU-t, hogy szüntesse meg az ukrajnai orosz invázió után bevezetett korlátozásokat – kommentálja az Unian, amelyet az Agerpres hírügynökség idéz.

Forrás: g4media.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: g4media.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.