Orbán Viktor levélben gratulált Simona Pop aranyérmesnek

simona-popLevélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Simona Pop szatmárnémeti vívónak, aki a román női párbajtőrcsapat tagjaként szerzett olimpiai aranyérmet Rióban. A levelet Békefi Annamária kolozsvári konzul adta át kedden a szatmárnémeti Csipler Sándor vívócsarnokban.

A rövid, angol nyelvű levében a miniszterelnök gratulált Simona Pop riói sikeréhez, jó egészséget és sok sikert kívánt jövőbeni céljaihoz, tájékoztatott az MTI.

A szatmárnémeti vívó a magyarság körében is rendkívüli népszerűségre tett szert azzal, hogy a riói éremszerzése után az egyik közösségi portálon magyar és román nyelven köszönte meg szülővárosának az aranyérmet.

Simona Pop a levél átvétele után magyarul elmondta: rendkívüli megtiszteltetésnek tekinti Orbán Viktor gratuláló levelét.

A magyar nyelvtudására vonatkozó kérdésre elmondta: édesapja magyar volt, és a családban magyarul beszéltek, de iskolai és egyetemi tanulmányait románul végezte. Azt is hozzátette, hogy mivel évekkel ezelőtt a román hadsereg sportegyesületéhez, a bukaresti Steauához igazolt, eddig nem kérhette a magyar állampolgárságot.

„Valószínű, hogy miután visszavonulok és már nem leszek a román hadsereg kötelékében, kérni fogom” – jelentette ki Simona Pop.

A Digi sport portál tájékoztatása alapján, Simona Pop cáfolta a hirt, miszerint felveszi a magyar állampolgárságot, miután visszavonul a sportéletből és, véleménye szerint, ezzel csakis a közönséget próbálták manipulálni. “Félremagyarázták szavaimat a magyarországiak, nincs szándékoban soha felvenni a magyar állampolgárságot”, nyilatkozta Simona Pop a ProSport napilapnak.

Orbán Viktor levélben gratulált a szlovák ezüstérmeseknek is

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levélben gratulált a szlovák férfi kajaknégyes magyar tagjainak és edzőjüknek – írja a hgv.

A Vlcek Erik, Tarr György, Linka Tibor és Denis Mysák alkotta kvartett Likér Péter edző vezetésével 1000 méteren nyert ezüstérmet Rio de Janeiróban. A tavaly a csapat aranyérmet nyert a milánói Vilégbajnokságon.

Forrás: mno, hvg

Foto: www.szatmar.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.