Referendum: Tajvan elutasitotta az azonos neműek házasságát

Tajvan elutasitotta, egy nemrég szervezett referendumon, az azonos neműek házasságának törvénybe iktatását. A referedenum eredményei meglepőek voltak, hiszen e sziget mindig határozottan sikra szállt az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, irja a BBC.

A szavazás eredménye ellentmond a főügyészség által 2017 márciusban kimondott határozatnak, mely értelmében engedélyezett az azonos neműek egybekelése. Mit több, a főügyészség két eves határidőt szabott ki a parlamentnek a törvény módositására, összhangban a birósági határozattal. Egyelőre még nem világos, hogy milyen mértékben  folyásolja be majd a referendum eredménye az illető törvényt.

Közben Caj Jing-ven lemondott a kormánypárt elnöki tisztségéről, mivel politikai alakulata vereséget szenvedett a helyhatósági választásokon. Caj Jing-ven  függetlenségpárti pártja elveszitette a 2014-ben tartott választáson megszerzett 13 város és körzet nagyrészét.

A Kinával fenntartott kapcsolatok 2016-ben romlottak meg, Caj Jing hatalomra kerülése után. Peking elutasitott a dialógust az elnökasszonnyal, mivel nem ismerte el az 1992-ben parafált egyezményt, mely szerint Taijvan részét képezi Kinának.

Sursa:hotnews.ro

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto:Info Crestin

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.