Román és magyar népviseletbe öltözve mentek dolgozni a Hargita megyei munkafelügyelőség alkalmazottai

Román és magyar népviseletbe öltözve mentek dolgozni június 23-án, pénteken a Hargita Megyei Munkafelügyelőség (ITM) alkalmazottai, így ünnepelték a hímzett ing napját, valamint a román és magyar népviselet szépségét.

Dorin Male, a Hargita megyei ITM vezetője az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy előzőleg megkérdezte kollégáit ezzel kapcsolatban, akik nagyon örültek az öltetnek. Mivel magyar és román nemzetiségűek is dolgoznak az intézményben, ezért mindenki saját népviseletében érkezett munkába.

Akiknek pénteken volt dolguk a munkafelügyelőségnél, igencsak meglepődtek, mindenki mosolygott és tetszett az embereknek az ötlet. Ugyanez volt a járókelők reakciója is, amikor a felügyelőség alkalmazottai az épület előtt csoportképet készítettek.

“A mai napot követően azt hiszem ez hagyomány lesz. Mindenki vidám volt, teljesen más volt a hangulatuk” – nyilatkozta Dorin Male.

A ziare.com portál szerint Muriel Browser, Washington polgármestere június 24-ét a „Román ije egyetemes napjává” nyilvánitotta, ami az Egyesült Államokban élő román közösség és a washingtoni román nagykövetség erőfeszitéseinek köszönhető. Igy, a román himzett blúz a román kultúra nemzetközi szimbólumává vált, illetve inspirációs forrásként szolgál a nagy divattervezők számára.

Forrás:Agerpres/ziare.com

Foto: Agerpres

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.