0 0
Read Time:53 Second

A kelet-szibériai Jakutföldön fekvő Ojmjakont a világ leghidegebb településekén emlegetik, s nem véletlenül. A januári mínusz 50 Celsius fokos átlaghőmérséklet mellett nem véletlen, hogy Oymyakon a bolygó leghidegebb lakott pontjaként ismert. A Föld történetében ebben az oroszországi faluban mérték a leghidegebbet, amikor 1933-ban minusz 67.7 Celsius-fok volt a településen.

A 60 fok körüli mínuszok az utóbbi évtizedekben többször előfordultak az alig 500 fős lélekszámú faluban. 2021. december 9-én például -61,1 C-os hőmérsékletet mértek, ami a legalacsonyabb decemberi hőmérséklet volt Oroszországban 1984 óta, és az egyik legalacsonyabb, amelyet az országban valaha mértek, hiszen 2008 óta a hőmérséklet nem esett -60 C alá.

Ehhez képest Szilveszter napján csökkentek a mínuszok, bár így is nagy zimankó köszöntött a térségre. A Weather.com adatai szerint Ojmjakonban január 1-jére virradóra, az új esztendő köszöntésekor a hőmérő higanyszála megközelítette a -50 Celsius fokot, egészen pontosan -49 fokot mutatott.

A hőmérséklet az előrejelzések szerint a következő napokban emelkedik, január második hétvégéjére “mindössze” -30 fok körüli hőmérsékletet prognosztizál a meteorológia.

Forrás: 24.hu

Foto: sokszinuvidek.24.hu

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.