0 0
Read Time:47 Second

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter 14 újabb finanszírozási szerződést írt alá az oktatási, szociális és kulturális szolgáltatások javítására és az energetikai korszerűsítésre vonatkozóan, illetve a vállalkozói szellem előmozdítása érdekében.

A 184 millió lejt meghaladó fejlesztések a REGIO 2014–2020-as Regionális Operatív Program révén valósulnak meg. Ezek közül nyolc projekt célja az oktatási és szociokulturális infrastruktúra javítása, valamint az energiahatékonyság növelése, többek között négy Maros, Hargita és Kovászna megyei településen.

A Maros megyei Marosugra községben, ahol egy gyógyszertárat terveznek átalakítani integrált közösségi központtá, 739.800 lejt, míg Marosludason 1 millió 640 ezer lejt fektetnek be az 1918. december 1 körúton található lakóépületek energiahatékonyságának növelésére. Csíkszereda 6,22 millió lejből gazdálkodhat három tömbház hőszigetelés-rehabilitációjára, az energiahatékonyság növelése céljából, míg Sepsiszentgyörgy 1,22 millió lejbe részesül a Szabadság utcában található társasház hőszigetelésére.

További hat projekt célja egyes vállalatok versenyképességének növelése a termelési kapacitás bővítésével és a tevékenységek diverzifikálásával.

Forrás: radiomures.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: bursa.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.