0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

A 168 Óra hetilap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg.

A 168 Óra szerkesztőségének elbocsátását Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója üzleti okokkal és költségoptimalizálással magyarázta a Media1 érdeklődésére szombaton. A vezérigazgató azt ígéri, a lap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg.

A 168 Óránál történő elbocsátások mintegy 15 főt érintenek, akikkel ezt a jövő héten tervezik közölni. Önszántából távozik Makai József főszerkesztő is, ugyanis nem ért egyet azzal a struktúraváltással, amit a vezérigazgató kezdeményezett, és aminek lényege, hogy ezután külsős szerzőktől rendelnek írásokat, és nem fix belsős szerkesztői gárdával dolgoznak a lapelőállításon.

Milkovics Pál megítélése szerint a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság ugyanis hosszú ideje veszteséget termel, ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség.

A külső szerzőktől vásárolt tartalmaktól a vezérigazgató drasztikusan csökkenő kiadói költségeket remél. A lap internetes szerkesztősége önállóan működik egy ideje, így őket a mostani leépítések nem érintik.

A kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak a hetilapos megjelenésre történő átállás miatt. A heti egyszeri megjelenés már itt is új szerkesztőségi struktúrában, azaz külsős szerzőkkel és megrendelésekkel készül.

A Pesti Hírlap, tekintettel a drasztikusan emelkedő nyomdai költségekre, elsősorban a papír árának folyamatos emelkedése miatt hetente egyszer, péntekenként jelenik meg. Erre 2020 nyarán már volt példa a Pesti Hírlap történetében. A Pesti Hírlap – jelen pillanatban határozatlan ideig – visszatér a pandémia alatt már kipróbált és az olvasók visszajelzése alapján is jól működő, heti egyszeri, pénteki megjelenéshez.

Forrás: index.hu

Foto: media.blogstar.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.