0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

A román átállást követően hetvenöt évvel ezelőtt, 1944. augusztus 26-án, törtek be a szovjet csapatok az Úz-völgyébe.

Az évforduló előtt tisztelegve, huszonötödik alkalommal szervezték meg egy a hadieseményekre és áldozatokra való megemlékezést a Csíkszentmárton községhez tartozó elnéptelenedett település közelében létesített hősi temetőben, tájékoztatott az itthon.ma portál.

A csíkszentmártoni önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa valamint a Hargita Megyei Kulturális Központ által szervezett esemény programjában eredetileg nem szerepelt egyetlen politikus felszólaló sem.  A portál információi szerint ennek ellenére a kulturális műsor és a szentmise közötti szünetben váratlanul felszólalt Borboly Csaba, Hargita megye önkormányzatának elnöke.

Eltekintve attól, hogy politikusként mennyire etikus odatolakodni felszólalni egy elvileg a hősökről szóló megemlékezésre, amelyen hallgatólagos megegyezés, hogy politikusok lehetőleg nem szerepelnek, az is súlyos kérdéseket vet fel, mennyire szerencsés olyasvalaki szájából közhelyeket hallgatni a megjelenteknek, aki saját személyében egyik első számú felelőse az Úz-völgyi temetőnél kialakult helyzetnek?

Az már csak hab a tortán, hogy Borboly a nagyjából tíz mondatból álló beszédét sem volt képes rendesen felolvasni. Nem elég, hogy beszédében információink szerint eltévesztette a még élő egyetlen Úz-völgyi veterán nevét (vitéz Bartha Mihály), de  a történelmet is átírta: Borboly szerint ugyanis a szovjet csapatok 1994 augusztus 26-án törtek be Erdélybe …

Forrás: itthon.ma

Foto:itthon.ma

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.