0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Augusztus 8-án a Hargita megyei Gyergyószentmiklóstól 10 kilóméterre fekvő Borzont településen megnyitotta kapuit Erdély legnagyobb nemzeti fesztiválja, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesülete által nyolcadik alkalommal szervezezett tábor, irja a Jobbik Magyarországért Mozgalom hirportálja, a barikad.hu. A hivatalos megnyitón beszédet mondott Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu polgármestere, aki kihangsúlyozta, egyebek között, hogy az EMI-tábor azon fesztiválok egyike, mely segít rávilágítani azokra, a magyarság életében fontos értékekre, melyek megtartásáért mindenkinek tenni kell. Másrészt, Soós Sándor, az EMI-tábor főszervezője sajnálatosnak tartotta, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) “bukaresti vezetőségének” a tiltására lemondta a tábori részvételét Korodi Attila volt romániai környezetvédelmi miniszter, megjegyezve, hogy a Hargita megyei önkormányzat elnöke, Borboly Csaba által azonban az RMDSZ is képviseli magát a rendezvényen, és Borzontra várják Toró T. Tibort, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnökét is. Vona Gábor szombaton tart előadást a Jobbik két választás közötti politikájáról, tájékoztatott az emlitett forrás.  Megjegyzendő, hogy a napijegy 21 RON-ba, mig  az egész hétre (öt napra) szóló belépő  93 RON-ba kerül, mutat rá az emlitett forrás. 
                                                      ***
Az EMI-Tábor honlapja szerint, az Erdélyi Magyar Ifjak egyesülének nyolcadik tábora keretében első izben állitják fel a Székely Nemzeti Tanács önkéntesei az Autonómia sátort.
Ugyanezen forrás szerint, egészségügyi okok miatt, Takaró Mihály nem tudja megtartani a szerda délután 16:00 órára tervezett előadását, melynek témája Nyírő József élete és munkássága lett volna.
Az idei EMI-tábor mottója Mindszenti József kardinális szavai: “Higgyünk népünk fölemelkedésében!” (2012 augusztus 9)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.