0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

A Waffen SS-t éltették Budapesten a feketébe öltözött szélsőjobbosok

 1945 február 11-én a német és magyar csapatok megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűbe zárt budai Várból. Ennek évfordulóján először 1997-ben tartottak demonstrációt. A rendőrség (és a bíróság) azóta hol betiltja, hol a külvárosba vagy magánterületre száműzi a rendezvényt, de van, amikor engedélyezi. Tavaly például a budavári Kapisztrán tér volt a helyszín, idén a Városmajor. A szélsőjobboldal számára ez a „becsület”, a „kitörés” napja.

A felvonuláshoz németek és olaszok is csatlakoztak. A részvevők az árpádsávos zászlók mellett székely lobogót is vittek magukkal. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom küldöttsége is feltűnt a megemlékezésen.

Az idei eseményen, az 1945-ös budavári kitörés évfordulóján, több, mint 600, a harcunk.info honlap által hazafinak” nevezett személy vonult fel, feketébe öltözve, Városmajorban.

Az igazi jobboldal sejtje a Széll Kálmán téren, Városmajor temploma mögött gyült egybe a Becsület napja megünnepléséért. A társaság jórészt fiatalokból állt, olyanokból, akik aligha veszik sértésnek, ha neonácinak nevezi őket a zsidó-liberális hírhamisító média, irja a Harcunk.info honlap.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbikkal szövetséges szervezet részéről Incze Béla alelnök úgy vélte – bár „fizikai értelemben nem mi győztünk” – minden egyes apró áldozatban ott volt a győzelem lehetősége. Továbbá: az ember halandó, de az eszme legyőzhetetlen, mondotta Incze Béla, a „liberális sajtó” jelenlévő képviselőitől azt kérve, hogy ne okozzanak csalódást, „tegyetek ki minket a címlapra, erősítsétek fel a hangunkat”.

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője szerinte a szélsőliberális, beteg és perverz emberek élhetetlenné, védtelenné tették Európát. Faji, nemzeti öntudatra van szükség, sárba kell taposni azt, aki „ki akar szorítani az életteremből” Tyirityán  a Waffen SS-t éltette: „Elismerés és tiszteletem a Waffen SS-nek! Dicsőség a Waffen SS-nek!”

A megemlékezésből nem csak a főváros vette ki a részét. Az akció kezdetén a horogkeresztes zászlót Tökön, Pest megyében húzták fel egy villanyoszlopra, ami miatt a Párbeszéd liberális alakulat és a Gyurcsány-féle DK is feljelentést tett.

Ungváry Krisztián történész szerint a világháború egyik legvéresebb, hónapokig tartó ostroma során a lakosság vesztesége mintegy 35 ezer ember volt. A Vörös Hadsereg közel 80 ezer fős vesztesége valamivel nagyobb volt, mint a lakosság, a német és magyar védők áldozatainak száma együttesen.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár elmondása szerint, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke között sorra került találkozón a felek a hétvégi “neonáci rendezvény” ügyéről is tárgyaltak, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. Havasi Bertalan hozzátette: a felek megállapodtak abban, hogy – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására.

Forrás: magyarországi média

Foto: Betyársereg

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.