0 0
Read Time:48 Second

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) küldöttsége szeptember 12-én, Barcelonában a katalán kormány külkapcsolatokért felelős politikusaival tárgyalt, tájékoztatott a magyarnemzet.hu.
Az MTI-hez eljuttatott SZNT-közlemény szerint az Izsák Balázs elnök által vezetett SZNT-delegáció a legjelentősebb katalán párt, a Convergencia Demokratica de Catalunya (CDC) székházában tárgyalt Víctor Terradellas i Marével, a párt nemzetközi kapcsolatokért felelős titkárával.

Az SZNT-küldöttség részletesen ismertette az európai polgári kezdeményezésre vonatkozó elképzelését. A katalán politikus ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy tanulmányozzák az átadott dokumentumokat, és döntenek az együttműködés formáiról. A SZNT küldöttségét szerdán délután a kormány székházában a katalán kormány elnöki titkárságának külügyi főigazgatója, Francesc de Paula Gambús i Millet fogadta, aki kifejezte rokonszenvét a székelyek iránt, hangsúlyozva, hogy természetes az együttérzés és a támogatás egy olyan nép részéről, amely hasonló módon megtapasztalta az üldöztetés, a hátrányos megkülönböztetés különböző formáit. A vendéglátók kérdésére válaszolva Izsák Balázs elmondta, a magyar kormány támogatja az SZNT-nek a területi autonómia elérését célzó törekvéseit.(2012 szetember 13)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.