0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Nagyon sokan keresik az eltűnt kiskutyákat a Facebookon, száz számra tűnnek el kedvencek Békés megyéből, de egyre több állatot rabolnak el országszerte. A bűnözők már Budapesten is szedik a védtelen kedvenceket. Először a Futrinka Egyesület Tacskó és Fajtamentő Szervezet Facebook-oldala tett ki egy felhívást, hogy 20 településről 400 kutyát loptak el az utóbbi időben. Valószínű, hogy szervezett bűnbanda állhat a háttérben.

A kommentek között több hasonló esetről számolnak be, néhány hozzászóló szerint a tolvajok hazáig kísérik a kutyasétáltatókat. Mások szerint benyúlnak a kerítésen és kiemelik onnan a szelídebb állatokat, de a betöréstől sem ijednek meg. Az egyik meglepőbb komment, hogy olyan is előfordul, hogy egy gyerek segítségével csalogatják ki a kutyusokat a házak udvaráról.

A kutyamaffia jövedelmező “iparág”

A Kelet-Európában tenyésztett, vagy innen elrabolt kistestű kutyák kedvelt portékák a nyugati állatpiacon. Hatalmas hasznot zsebelhet be általuk a szállító, ugyanis míg itthon egy fajtiszta yorkshire terrier ára 100-150 ezer forint körül mozog, addig külföldön akár a három-négyszereséért is el lehet adni. A kutyamaffia működéséhez két dolog elengedhetetlen. Az egyik az állatorvos, aki lepapírozza a kutyák „származását”, és egy olyan szállítási forma, ami a határon feltűnésmentes.

Az egyesület elmondása szerint főleg a kistestű állatokat rabolják el, mert azokat könnyebb szállítani, és most ezek a divatosak – leginkább a tacskó, a yorkshire terrier és a francia bulldog. A Metropol megkeresésére Budapesti Rendőrfőkapitányság elmondta, a bejelentett kutyalopások számáról nem vezetnek külön statisztikát, az elmúlt félévben mindössze egy esetben derítettek fel kutyalopási ügyet Budapesten.

Forrás:168.hu

Foto:168.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.