0 0
Read Time:57 Second

A Nemzetközi autizmus-tudatosság napja alkalmából a Nemzeti Térkép- és Régi Könyv Múzeum, valamint az “Autizmus Arcai” projekt kezdeményezői 2022. április 2-án, szombaton 11:00 órától nyílt párbeszédet szerveznek a az autizmusról, az autista emberekről és a társadalomban elfoglalt helyükről.

A beszélgetésen szó lesz a korai diagnózis és beavatkozás fontosságáról, a család szerepéről a terápiában és gyógyulásban, valamint a kihivásokról és akadályokról az oktatási rendszerbe való beilleszkedésben. Szó lesz a gyermek felnőtté válásáról is, aki szakmai képzettségének és szenvedélyeinek megfelelően keres munkát, valamint a nem-kormányszervezetek szerepéről egy olyan társadalomban, ahol a sokszínűség és a társadalmi részvétel még csak a kezdeti szakaszban lévő fogalom.

A találkozóra a múzeum bukaresti székházában, a London utca 39 szám alatt kerül sor, az „Atipikus. Út mások fele” című kiállítás keretében.

A belépés ingyenes, a szabad helyek függvényében és a rendezvény kezdete előtt 15 perccel engedélyezett.

Az eseményt élőben közvetítik a Facebook-on, a múzeum oldalán és az „Autizmus arcai” projekt oldalon.

A Faces of Autism projekt az autista gyermekek, fiatalok vagy felnőttek portréjának bemutatására helyezi a súlyt és célja az autizmus számos oldalának feltárása.

Forrás: romaniapozitiva.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: muzeulhartilor.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.