0 0
Read Time:53 Second


A német kormány szerint a magyar kormány jóhiszeműen járt el Ramil Safarov kiadatása ügyében – derül ki a német külügyminisztérium állásfoglalásából, amelyet szombaton egy német civil szervezet közölt a honlapján, amelyat a kuruc.info idéz.
A népirtások feltárásáért küzdő Arbeitsgruppe Anerkennung – Gegen Genozid, für Völkerverständigung e. V. (Elismerés munkacsoport – Egyesület a népirtás ellen és a népek közötti megértésért) elnevezésű civil szervezet az azeri kiadatási üggyel összefüggésben állásfoglalást kért a német külügyminisztériumtól. Thorsten Hutter, a tárca közép-európai osztályának vezetője írásbeli válaszában kifejtette: a német kormány Catherine Ashtonnal, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével együtt “nagyon aggódik” Ilham Alijev azeri elnök döntése miatt, amellyel Ramil Safarovot kegyelemben részesítette és kitüntette.
Hutter szerint a magyar kormány élesen bírálta Ramil Safarov szabadlábra helyezését, amellyel az azeri kormány megszegte a két ország megállapodását. Az azeri kormány a kiadatás előtt biztosította a magyar felet, hogy az elítélt katonatiszt letölti börtönbüntetése hátralévő részét.
Közben továbbra is tüntetnek a külföldön élő örmények a kiadatás miatt, a berlini magyar nagykövetség előtt mintegy százan tiltakoztak a hét végén, a prágai nagykövetség előtt pedig hatvanan-hetvenen. (2012 szeptember 9)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.