0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Az Adora Magic City nevű óriást várhatóan 2023 végén adják használatba. A hajóépítők eddig a munka 93 százalékával végeztek, míg a belső terek kialakításában több mint 85 százalékos készültségi fokot értek el – közölte a Sanghaji Állami Hajóépítő Részvénytársaság (CSSC) helyi vállalata. A dokkban végzett tesztek után folytatódik a hajó építése, és a tervek szerint júliusban teheti meg az első próbaútját, majd augusztusban a másodikat.

A 323,6 méter hosszú és 37,2 méter széles hajó összsúlya 135 ezer tonna, befogadóképessége körülbelül 6000 ember. Terveztek bele egy luxus szállodát, mozikat és egy fedélzeti vízi parkot is. A fedélzeten wi-fi és 5G mobilhálózat is lesz. A világon ez lesz az első hazai gyártású tengerjáró üdülőhajó, amelyen teljes 5G-s lefedettség lesz.

A 20 mentőcsónakkal felszerelt tengerjáró vészhelyzet esetén képes az összes utast evakuálni. A mentőcsónakokat jelzőberendezésekkel, bőséges élelemmel és ivóvízzel látták el, három-öt napig biztosítva a fedélzeten tartózkodók megélhetését. Június 3-án megtörtént a mentőcsónak-kioldó mechanizmus tesztje is.

A tengerjáró tervezett menetrendje szerint a kiinduló állomás Sanghaj lesz, ahonnan Japánba és Dél-kelet Ázsia különböző országaiba tart majd, idővel pedig meghirdetik a tengeri selyemutat követő rövid és hosszabb kirándulásokat is – tájékoztatott Roger Csen a hajót üzemeltető CSSC Carnival ügyvezető igazgatója.

Turisztikai szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy míg 10 évvel ezelőtt Kínában gyakorlatilag nem létezett a tengerjáró hajók piaca, 2015-ben 1 millió kínai turista választotta az üdülés e formáját.

A Cruise Lines International Association, a világ legnagyobb hajós körutazásokkal foglalkozó társasága szerint a kínaiak még csak most kezdenek beleszeretni ebbe a műfajba, 2019-ben a globális utasszám 8 százalékát (2,4 millió utas) tették ki, amivel a második helyen vannak a világon az amerikaiak után.

Kína második tengerjárójának építését is megkezdte 2022 augusztusában.

Forrás: ma.hu

Foto: Paraméter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.