0 0
Read Time:54 Second

A magyar szórvány napja alkalmából szombaton Aradon tartott tanácskozáson a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) véglegesítette a 2020-2024-es szórvány cselekvési tervet. A terv részleteit vasárnap ismertette a honlapján az RMDSZ.

A Magyar jövőt a szórványban! mottójú dokumentumot Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke mutatta be. A terv többek között ifjúsági csereprogramokkal erősítené meg a székely-szórvány együttműködést. “Ismerje meg a székelyföldi fiatal, milyen egy többnyelvű környezetben lenni, a szórványban élők pedig a tömbben élő magyarok mindennapjaiba kapjanak betekintést. Az ilyen típusú csereprogramoknak nagy sikere van az Európai Unióban, mi most a saját erdélyi közösségünkben akarunk székely-szórvány Erasmus-programot elindítani” – idézte a közlemény Winkler Gyulát. Az RMDSZ új szórvány cselekvési tervében a korábbinál hangsúlyosabban épít a 21. századi kommunikációs társadalom valóságaira: a hálózatépítésre, az együttműködésre. A tapasztalatcserék, az ismeretek átadása növeli a hatékonyságot – áll a dokumentumban. A dokumentum új fejezete foglalkozik az egyházak identitásmegőrző, közösségépítő, anyanyelvápoló szerepével.

Az Aradon véglegesített cselekvési tervet az RMDSZ kis parlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) elé terjesztik elfogadásra a testület soron következő ülésén.

Forrás: MTI

Foto:maszol.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.