0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell szállítani országukba, Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk – jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapban pénteken.

Matteo Salvini az interjúban elmondta, a következő napokban személyes találkozóra készül a magyar miniszterelnökkel Milánóban. „Orbánnal találkozom a szabályok megváltoztatása érdekében” – nyilatkozta Salvini a migrációs politikára utalva.

Az olasz belügyminiszter a szicíliai Catania kikötőjében a partra szállásra váró bevándorlók helyzetével kapcsolatban hangsúlyozta, nem ejtették túszul ezeket az embereket.

„Az olaszok a migránsok túszai, és Európának túl régóta, de ezzel a kormánnyal nem lesznek tovább, véget ér egy korszak” – jelentette ki.

Megjegyezte, a római kormányt irritálja, hogy az EU többszörös felszólításra sem talál megoldást a helyzetre, vagyis nem osztja szét az érkezőket a tagállamok között. Salvini kiemelte, hogy korábban az Európai Unió 35 ezer menedékkérő áthelyezését ígérte a római kormánynak, ehhez képest eddig 12 ezer embert vettek át.

Sikerrel léptek fel a nem kormányzati szervezetekkel szemben

Matteo Salvini azt üzente, az EU „elfelejtheti”, hogy a következő uniós költségvetési csomagot a tagállamok egyhangúlag elfogadják.

A nem kormányzati szervezetekkel (NGO) szemben sikerrel felléptünk, most az EU-t kell kényszerítenünk, hogy vállalja a rá eső részt – mondta a római belügyi tárca vezetője. Hozzátette: Olaszország évi 6 milliárd eurót fizet be a közös európai kasszákba, de ezért cserébe csak problémáink vannak a halászat, mezőgazdaság, idegenforgalom, kereskedelem, bankok terén.

Matteo Salvini kijelentette, jelenleg nem szállíthatjuk vissza a migránsokat, de az egyezményeket és konvenciókat meg lehet változtatni.

Sursa: hirado.hu

Foto:Minap.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.