0 0
Read Time:45 Second

A „Gazdahitel” révén több mint 161 millió eurós állami támogatáshoz juthatnak a román és magyar gazdálkodók, akik tevékenységüket a mezőgazdasági elsődleges termelési területen fejtik ki. A program célja a likviditáshoz való hozzáférés támogatása az ukrajnai háború okozta válságban.

A kormány azt követően bocsátotta társadalmi vitára a „Gazdahitel” állami támogatási rendszer létrehozására vonatkozó sürgösségi kormányrendelet-tervezetet, hogy a gazdálkodók utcai tiltakozásukon követelték a földművelésügyi miniszter által már tavaly óta megígért támogatott hiteleket.

​A támogatási program, amelyet jóvá kell hagynia az Európai Bizottságnak is, 2024. június 30-ig lesz hatályos. A program hatása azonban nagyon korlátozott lesz, mivel a kormány becslése szerint legfeljebb 3500 gazdálkodó részesülhet e támogatásba.

A „Gazdahitel” kedvezményezettjei azok a gazdasági szereplők, mezőgazdasági egyesületek, meghatalmazott természetes személyek, egyéni és családi vállalkozások, gazdálkodói egyesületek lehetnek, amelyek tevékenységüket a mezőgazdaság és a vadászat terén, valamint a kapcsolódó szolgáltatások területén fejtik ki.

Forrás: profit.ro/jurnalul.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: MyCTA.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.