0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Kötelezővé teszi a nyakvédő használatát valamennyi rendezvényén – téli olimpián és a világbajnokságokon egyaránt – a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), közölte e sportág nemzetközi fóruma hétfőn, amelyet az AFP idéz.

Az IIHF még nem döntött az intézkedés hatályba helyezésének időpontjáról a szükséges felszerelés leszállításának megkésése miatt.

Az IIHF Tanácsa saját Orvosi Bizottságának javaslatára úgy döntött, hogy versenyeinek minden szintjén kötelezővé teszi a kifejezetten erre a célra kialakított nyakvédő használatát, áll a közleményben.

A döntés egy héttel Adam Johnson amerikai játékos halála után született. A Nottingham Panthers 29 éves hokisa október 28-án, a Sheffield Steelers elleni meccsen szenvedett halálos sérülést, amikor egy ütközést követő esés közben egy korcsolya éle elvágta a nyakát. A sportolót kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

A közlemény hangsúlyozza: felnőtt, junior (U20) és ifjúsági (U18) korosztályban is használni kell a felszerelést.

Az IIHF továbbra is szoros kapcsolatban áll beszállítóival annak érdekében, hogy meggőződjön, képesek kielégíteni a jelenlegi magas keresletet.

Amíg a szabály hivatalosan életbe nem lép, a nemzetközi szövetség „nyomatékosan javasolja”, hogy minden IIHF-versenyen részt vevő játékos viseljen nyakvédőt.

A nyakvédelem nem kötelező bizonyos profi jégkorongligákban, köztük az NHL-ben (National Hockey League), amely az erős észak-amerikai bajnokságot irányítja.

Franciaországban január 15-től lesz kötelező a nyakvédő használata a mérközéseken, de az edzéseken is, a Magnus League-ben (férfi) és a Division 1-ben (női), közölte pénteken a Francia Jégkorong Szövetség.

Forrás: agerpres.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: Sportal.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.