0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Heves indulatokat gerjesztett Dél-Szudánban, és a világ többi részén is egy Facebookon keresztül lebonyolított árverés, ahol egy kiskorú dél-szudáni menyasszonyra lehetett licitálni, írja az MTI.

A Dél-szudán középső részén található Eastern Lakes államban történt aukción legkevesebb öten tettek ajánlatot, köztük az állam kormányzóhelyettese is. A legtöbbet kínáló férfi végül

  • ötszáz tehenet,
  • két luxusautót,
  • 10 ezer dollárt,
  • két biciklit,
  • egy csónakot
  • és néhány mobiltelefont adott a 17 éves lányért.

A férfi egyébként háromszor annyi idős, mint újdonsült neje, a kiskorú lány pedig a kilencedik felesége lett.

A lányt ezzel puszta árucikké alacsonyították. Felelősségre kellene vonni mindenkit, aki érintett emberkereskedelemben, illetve emberek elárverezésében, mondta az ügyben Philips Anyang Ngong emberi jogi ügyvéd, aki próbálta megakadályozni az aukció létrejöttét.

Dél-Szudánban mélyen gyökeredző hagyomány, hogy a menyasszonyért cserébe hozományt – jellemzően teheneket – fizetnek, ahogyan a gyermekházasság is bevett szokás, annak ellenére is, hogy ez mára illegálissá vált. A lányok 40 százalékát adják férjhez 18 éves koruk előtt az ENSZ Népesedési Alapjának adatai szerint, Dél-Szudán kormánya pedig ugyan elítéli a gyermekházasságot, de úgy látják, a közösségek kulturális normáit nem tudják szabályozni.

Olyan esetek is előfordulnak egyébként, hogy olyan lányokat, akik nem az országban nőttek fel, Dél-Szudánba visznek és házasságba kényszerítenek. Sokszor a lányok azt hiszik, vakációra érkeznek, ehelyett a családjuk elveszi tőlük az útlevelüket, és akaratuk ellenére férjhez adja őket.

Forrás:Index.hu

Foto:Index.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.