A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban látogathatók a súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttek

Az Egészségügyi Minisztérium rendelete értelmében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban továbbra is látogathatóak a súlyos állapotú koronavirus-fertőzöttek.

A betegség súlyos tüneteit mutató páciens a kezelőorvos beleegyezésével, előzetes kérés esetén fogadhatja egy alkalommal családjának egy tagját vagy törvényes képviselőjét. A látogatás legtöbb 15 percet tarthat, a látogatónak pedig teljes védőfelszerelést kell viselnie, be kell tartania a megelőzési szabályokat, és nem vihet be semmilyen tárgyat a kórterembe. A védőöltözetet a kórház biztosítja.

Az intenzív terápián ápolt betegek hozzátartozóinak a kezelőorvoshoz kell fordulniuk a látogatás lehetőségének egyeztetése céljából, amit naponta a szekció telefonszámán 11 és 12 óra között tehetnek meg. Ugyanezen időintervallumban lehet érdeklődni az orvosoktól a betegek állapotáról is.

A csíksomlyói kórházépületben ápolt, súlyos állapotú betegeket naponta 12.30 és 13.30 óra között lehet meglátogatni, amennyiben ezt a kezelőorvos engedélyezi. A kezelőorvostól személyesen is lehet érdeklődni.

A kórház orvosai továbbra is ajánlják a koronavírus elleni védőoltás beadatását, és arra kérik a megfertőződött betegeket, idejében forduljanak orvoshoz, ne várjanak tüneteik súlyosbodásáig, hogy időben megkaphassák a megfelelő kezelést – hívja fel a figyelmet közleményében az egészségügyi intézmény.

szekelyhon.ro

Foto:szekelyhon.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.