A Hargita és Bákó megye határvitájában egyeztető bizottság ülésének konklúziója: birósághoz fordulnak

Eredménytelenül végződött a Hargita és Bákó megye határvitájában egyeztetni próbáló vegyes bizottság június 9-i ülése Gyimesbükkön. A két megye prefektusa által összehívott és az érintett települési és megyei önkormányzatok elöljáróinak, illetve a két megye kataszteri hivatalainak részvételével tartott ülésen csak olyan jegyzőkönyv született, amely az össze nem egyeztethető álláspontokat tartalmazza, közölte az MTI.

 Jean-Adrian Andrei, Hargita megye prefektúsa az ülés után azt nyilatkozta, hogy azok a Hargita megyei települések, amelyeknek határvitáik vanna a Bákó megyei településekkel biróságon kell kérniük a közigazgatási-területi határok rendezését.

Települések, amelyek megoldották a határvitát

 Hargita és Bákó megye határán fekvő két település, Gyimesközéplok és Gyimesfelsőlok, ma Hargita megyéhez tartozik. A két község megoldotta határvitáját a Bákó megyei Palánka településsel.

A biróság dönti el

„A Bákó megyet településeknek nincs semmilyen követelésük, igy az érdekelt fél, Hargita Megye Prefektusi Hivatala indithatja a pert, a törvény értelmében, a közigazgatási biróságon, Bákó megye ellen”, magyarázta Hargita megye prefektusa.

Összeállitotta:Székely Dénes

Foto: Székely Hírmondó

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.