0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second
Jobbik
Forrás: jobbikit.hu

  A HVIM, a Jobbik és a Jobbik Ifjúsági Tagozata fáklyás felvonulással tiltakozott a kárpátaljai magyarok sorozása ellen. A Parlament elől induló felvonuláson egy “Nem a mi háborúnk” transzparens mögött fekete zászló lobogott, valamint a szervezet tagjai egy koporsót is vittek. A demonstráció a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete előtt ért véget, ahol Magvasi Adrián, a HVIM elnökségi tagja és Szávay István, a Jobbik alelnöke tartott sajtótájékoztatót, közölte az alfahir.hu portal.

 “Nem a mi háborúnk abból a szempontból sem, hogy a kárpátaljai magyarságnak ehhez a háborúhoz semmi köze sincsen. Egészen elképesztőnek tartjuk azt, hogy mind a magyar kormány, mind a szövetségese, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) arról beszél, hogy eredmény lenne az, ha arányos lenne a sorozás” – hangsúlyozta Szávay István a Jobbik alelnöke annak kapcsán, hogy jelenleg Kárpátalja megyére és azon belül Beregszász járásra aránytalanul sok, kétszeres-háromszoros a kézbesíteni próbált behívók száma.

“Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament egyetlen magyar képviselője nemrég, amikor a mozgósítás negyedik üteméről szavaztak, akkor nem nyomott gombot, nem tiltakozott, nem adott le egy ‘nem’ szavazatot arra a mozgósítási rendeletre, amelynek értelmében több száz magyar fiatalt, férfit, apát, férjet fenyegethet a behívás veszélye, emlékeztetett, és hozzátette, hogy nem arányosságról kell beszélni, hanem egyetlen magyar áldozat is sok. Végül elmondta, hogy ugyanúgy nincs köze a magyaroknak a háborúhoz, mint ahogy az ott élő lengyeleknek, románoknak és ruszinoknak sem.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.