0 0
Read Time:47 Second

A Székely Nemzeti Tanács vezetői folyó év július elsején Belgiumba látogattak

Carles Puigdemont, Katalónia elnöke belgiumi székhelyén fogadta a Székely Nemzeti Tanács küldöttségét, élén Izsák Balázs elnökkel.

Izsák Balázs megköszönte Katalónia elnökének azt a hatékony támogatást, amelyet a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés során nyújtott, és amelynek következtében Spanyolországban is összegyűlt a szükséges számú aláírás.

A megbeszélés során vázolták a jövőbeni együttműködés kereteit, a katalánok és székelyek sorsának hasonlósága, a politikai helyzetek azonosítása pedig egy empátiára és együttműködésre épülő stratégiát vetített előre.

Carles Puigdemont biztosította a küldöttséget arról, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a székelyek ügyét. „Az én házam a ti házatok” – mondta, utalva ezzel a találkozásnak helyet adó, waterlooi Katalán Köztársaság Házára.

E látogatással összefüggésben a Magyar Hirlap kérdésére válaszolva Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke kihangsúlyozta: A két népet az önrendelkezési jog érvényesítése és a múlt diktatúráiban megélt elnyomás közös tapasztalata kovácsolta össze.

Forrás: sznt.org/hu/magyarhirlap.hu

Foto: 3szek.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.